Pannacotta van plattekaas, tartaar van exotische vruchten

Dessert

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Aantal porties: 4

Bereidingstijd: 135 min

Ingrediënten: 

  • 2 passievruchten
  • 100 g chocolade NESTLÉ DESSERT wit
  • 300 g plattekaas 40% vetgehalte natuur
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 kleine mango
  • 1 kleine verse ananas
  • 2 eetlepels vloeibare room
  • 4 OPTIFIBRE® doses

Instructies:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Hak de chocolade fijn en laat ze in een kom in de microgolfoven gedurende 2 minuten smelten op 500W.
  2. Verwarm de vloeibare room en voeg er de uitgelekte gelatine aan toe. Voeg OPTIFIBRE toe en meng. Voeg deze mengeling toe aan de chocolade en doe er dan beetje bij beetje de plattekaas bij. Giet in 4 glaasjes en zet ze 2 uur in de koelkast.
  3. Schil de ananas en de mango en snijd ze in blokjes. Voeg de pitjes van de passievruchten toe en meng. Verdeel de vruchtentartaar over de pannacotta wanneer u deze serveert.

Culinaire tip:

Kies ander fruit in functie van het seizoen.

Goed om weten: 

In geval van constipatie raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 9,3 g voedingsvezels per portie, goed voor 31% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname. 

OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!